Sajnos értesítenem kell, hogy Bánfi Krisztián elhunyt.


Tragikus hirtelenséggel életét vesztette Bánfi Krisztián, az ismert magyar csilitermesztő. A Kígyóscsili neve ismerősen cseng a magyar csili világában, hiszen az újkígyósi pár, Bánfi Krisztián és Csongrádi Tímea kistermelői vállalkozása több neves hazai és nemzetközi díjat is bezsebelt. 2018-ban például arany és ezüst minősítést szereztek a The World Hot Sauce Awardson - írja a Blikk.

Pénteken váratlanul elhunyt Bánfi Krisztián, a neves csilitermesztő, akinek a munkássága sokakat inspirált. A szomorú hírt Csongrádi Tímea osztotta meg a közönséggel.

"Mély szívfájdalommal osztom meg mindazokkal, akik ismerték és szerették páromat, Bánfi Krisztiánt, hogy a mai napon tragikus hirtelenséggel elment közülünk. Nyugodj békében, Édesem!" - olvasható a gyászhírben a Kígyóscsili Facebook-oldalán.

Bánfi halálhíre váratlanul érte Nagy Gábort, a Gabko Chili megálmodóját, aki mélyen megrendült a tragikus esemény hallatán.

Krisztián a magyar csili egyik pillére, meghatározó alakja, és legfőképpen egy nagyszerű ember. Nagyszájú és őszinte, hatalmas szívvel, akire bármikor lehetett számítani, egy jót beszélgetni. Nyugodj békében, barátom! Őszinte részvétem a családnak!

- osztotta meg Nagy a közösségi platformján.

A Kígyóscsili neve sokak számára ismerősen cseng a magyar csili szcénában. Az újkígyósi házaspár, Bánfi Krisztián és Csongrádi Tímea, kistermelői vállalkozásukkal számos hazai és nemzetközi elismerést gyűjtöttek be. 2018-ban például arany- és ezüstérmet nyertek a The World Hot Sauce Awards versenyén, ezzel tovább öregbítve a magyar csili hírnevét.

Öt évvel ezelőtt, tapasztalat és tudás híján, merészen belevágtunk a csilitermesztés izgalmas világába. Egy barátom meglepett egy különleges csiliszósz ajándékkal, amitől egyszerűen elájultam. Az ízélmény annyira lenyűgözött, hogy azonnal eldöntöttem: én is szeretnék hasonlót készíteni. Még azon a napon megrendeltem a magokat Spanyolországból és Amerikából - mesélte Krisztián a beol.hu-n 2018-ban, visszaemlékezve a kezdetekre.

- Soha nem gondoltam arra, hogy ki tudom egészíteni a fizetésem a csiliszósz készítésével. Sokat töprengtünk, hogy belevágjunk-e, mert egy nagyobb befektetést igényelt az indulás, de végül amellett voksoltunk a párommal, hogy professzionálisabb csilitermesztők leszünk a főállásunk mellett - árulta el a tulajdonos, aki ettől kezdve folyamatosan "falta" a paprikás könyveket, megtanulta a termesztés összes fortélyát, és elkezdett komolyan foglalkozni az üzlettel. Végül - egy nagyobb beruházás után - 2016-ban sikerült elérniük a céljukat, és megalapították a Kígyóscsilit.

Related posts