Fedezd fel a legfrissebb gasztronómiai szenzációt: egy igazi különlegesség, amelynek ára 16 ezer forint! Igen, jól hallottad, ez a medveburger már most sokak kedvencévé válik!
Az előző héten Brassó városában bemutatkozott a különleges medveburger, amelyet Romániában először kóstolhattak meg az érdeklődők. Az étel ára 200 lej, ami körülbelül 16 ezer forintnak felel meg. A magas ár ellenére a burger iránti lelkesedés egyre növekszik, és nem elképzelhetetlen, hogy a közeljövőben nemzeti védjegyet is nyerhet.
Az Economx jelentése alapján az új, különleges ételt múlt pénteken mutatta be a brassói Cinka-hegynél elhelyezkedő Sub Tampa étterem.
Egyúttal jelezték, hogy a medvék kilövésére vonatkozó szigorú szabályozások miatt csak ritkán és szigorúan korlátozott keretek között kínálják a medvehús kóstolását. Az étterem tájékoztatása szerint tavaly csupán öt medve maradványait tudták felhasználni erre a célra, és ebből négyet saját beszerzésük révén szereztek be.
A különleges húsú burger, amely 450 gramm súlyú, körülbelül 200 román lejbe, vagyis nagyjából 16 ezer forintba kerül.
A román sajtóban a bejelentés után nem kevés tartalom jelent meg a medveburgerről. A beszámolók szerint
A hírek szerint a szóban forgó étterem tulajdonosai is aktívan támogatják az utóbbi ötletet.
Egy turisztikai portálon olyan szavakkal illették a medveburgert, mint "különleges", "lenyűgöző" és "kihagyhatatlan". Azt is megemlítették, hogy ez a fogás a Sub Tampa étterem menüjének "fénypontja", valamint "a gasztronómiai elegancia igazi megtestesítője".
Az a1.ro portál tudósítása szerint az étterem vezetői világossá tették, hogy bár a medveburger akár nemzeti étellé is válhat, nem támogatják azt, hogy emiatt medvéket lőjenek ki. Továbbra is csak a trófeavadászatból származó, vagy kényszerből kilőtt medvék húsát vásárolják fel a burger elkészítéséhez. Kiemelték, hogy ha a kereslet a jövőben is olyan magas marad, mint a burger bevezetése óta, akkor körülbelül 3-4 hónapon belül elfogyhat a medvehús, bár ez nagyban függ attól is, hogy az étterem meddig tartja a menüben ezt a különleges fogást.
A medvehúst az intenzív íze mellett a különleges textúrája is megkülönbözteti a többi húsfajtától. Az Economx emlékeztetett arra, hogy a medvehús nem csak Romániában lett felkapott: tavalyelőtt a Japánban található Akita prefektúrában debültált egy medvehús-automata, amely vadászok által elejtett vadmedvék húsát árulta, és váratlan sikert aratott (a történethez hozzátartozik, hogy a külföldről érkező hírek szerint ebben a prefektúrában időről időre meg szokott gyűlni a baj a medvepopulácóval).