Francia bundáskenyér receptje Rácz Jenő stílusában - Sáfrányos, ananászos ínycsiklandó reggeli különlegesség?


Nemrégiben Rácz Jenő bemutatott egy különleges kreációt a Miskolci Piknik látványkonyhájában. Érdeklődésünket felkeltette, hogy más gasztronómák és szakértők mit osztanak meg a francia bundáskenyér izgalmas titkairól. Kíváncsiak voltunk, kik és milyen érdekességeket árulnak el erről a nem mindennapi ételről.

Francia bundáskenyér: egy igazi gasztronómiai különlegesség, amelyet nemrégiben a Miskolci Piknik program keretein belül mutatott be a Villanyrendőr nagyszínpadán a neves séf, Rácz Jenő. A közönség szeme előtt zajló látványfőzés (vagy inkább sütés) során a séf olyan ínycsiklandó kreációt alkotott, amely messze felülmúlja a hagyományos borsodi bundáskenyér fogalmát. Ez a variáció ugyanis nem csupán a megszokott hozzávalókat vonultatja fel, hanem különleges összetevőket is, mint például a sáfrány és az ananász, amelyek együtt egy igazán egzotikus ízélményt nyújtanak. Ezt az édes, mégis fenséges fogást nem másnak, mint elő-desszertnek nevezhetjük, amely igazi csemege lehet a gasztronómák számára.

Francia bundáskenyér, iráni sáfránnyal és anélkül

A Boon.hu szeptember 21-i tudósításában a Miskolci Piknik kapcsán megosztotta a pain perdu receptjét, amely egy különleges és ízletes módja a maradék kenyér felhasználásának. A cikkben részletesen bemutatják, hogyan készíthetjük el ezt a francia klasszikust, amely egyaránt lehet édes és sós változatban is élvezhető.

A színpadi eseményekről egy lelkes néző, Tóth Jósefné, készített egy rövid videót, amelyet megosztott a Facebookon.

Itt csupán egy kis ízelítőt nyerhetünk a desszertkészítés világából. A Borsod Online által, azon a szombaton délután készült rövidfilm is csupán Rácz Jenő fellépésének színesítésére szolgált, nem pedig a körülbelül 30-40 perces ételkészítési folyamat részletes és pontos bemutatására.

Van itt epres szósz, chantilly krém!

Ha sikerült felcsigáznunk olvasóink kíváncsiságát a téma körül, akkor belevetettük magunkat a kutatásba, hogy kiderítsük, hol és miként készül ez az egyszerű, mégis izgalmasan elnevezett étel, amely nem kis meglepetéseket tartogathat a magyarok számára.

Az első keresési eredményként a YouTube-on találtam egy érdekes videót, ahol a szakács saját gasztroblogját népszerűsíti. Különösen izgalmas, hogy egy három részből álló sorozatot szentelt a bundáskenyér világának, bemutatva annak sokszínűségét és elkészítési módjait.

A BIG Spoon csatorna legújabb epizódjában izgalmas ízekkel ismerkedhetünk meg, hiszen a bundáskenyér sorozat harmadik részében a francia konyha egyik igazi klasszikusát, a pain perdut-ot, azaz a francia toastot készítjük el. A film során egy különleges bazsalikomos-epres szósz és egy lágy chantilly krém is készül, amelyek tökéletes kísérői lesznek ennek az édes finomságnak. Ne habozzatok, érdemes kipróbálni, mert garantáltan elvarázsol! Tökéletes alkalom, hogy egy kicsit eltávolodjunk a megszokott sós, zöldségekkel teli bundáskenyér világától, és egy új, édes élménnyel gazdagodjunk!

Elárulta a francia bundáskenyér titkait

Rácz Jenő nemrégiben ezen az asztalon bemutatott lenyűgöző produkciójáról a Borsod Online két hete ezt írta:

Related posts