A szakértők ajánlása szerint ezek az ételek segíthetnek abban, hogy csökkentsd a szívroham kockázatát.

Meglepő ételt sorolt bele az elkerülendők listájába.
Az Egyesült Királyságban a kórházak 5 percenként kezelnek egy újabb szívroham miatt érkező beteget. Szakértők szerint azonban a megfelelő táplálkozással jelentősen csökkenthetjük ennek a súlyos betegségnek a kockázatát, vagy akár el is kerülhetjük azt.
Francisco Rosero endokrinológus Tiktok oldalán ajánlott olyan ételeket fogyasztásra, mint a bab, lencse, csicseriborsó vagy különféle hüvelyesek a koleszterinszint javitásának céljából.
Ezzel szemben állnak az alacsony sűrűségű, lipoproteinek, ezeket ,,rossz koleszterinnek" is neveznek és emiatt növekedhet a szív-, és érrendszeri betegségek kockázata, így a sztrókhoz vagy szívrohamhoz is hozzájárulhat.
- kezdte Tiktok videójában.
Videójában azt is hangsúlyozza, hogy ennek a módszernek köszönhetően jelentősen mérséklődhet a szív- és érrendszeri betegségek kockázata, valamint a bab fogyasztása hozzájárul a glükózszint csökkentéséhez.
A szakértő véleménye szerint a lencse rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal bír. Emellett megosztja velünk, hogy milyen mennyiségben érdemes beépíteni az étrendünkbe.